Folosita de mii de ani pentru sanatate si frumusete, mierea este un adevarata comoara naturala cu nenumarate calitati nutritionale.
Fie ca-ti place sa o mananci la micul dejun, fie ca o folosesti in locul zaharului, mierea contine o serie de substante benefice pentru organism.
Fara sa mai amanam iata cele 10 beneficii uimitoare ale mierii de albine:

1. Este un rapid si puternic energizant natural

Mierea de albine ne incarca cu energie datorita faptului ca vitaminele si mineralele pe care le contine sunt extrem de usor de asimilat de catre organism.
Mierea contine minerale importante pentru organism: potasiu, magneziu, fosforu si calciu.
Vitaminele din miere sunt: A, C, D, K si cele din complexul B. Insa atat vitaminele cat si mineralele variaza in functie de florile pe care albinele le viziteaza pentru a culege nectarul si in functie de resursele solului pe care cresc plantele respective.
Miere de albine mai contine si acizii organici: gluconic, fosforic, formic, lactic si citric. Acestia au un rol esential in buna functionare a metabolismului nostru.
Mierea Poliflora este una din cele mai bogate sortimente in minerale si vitamine. O puteti comanda de aici.

2. Antibiotic natural puternic

Mierea nefiltrata contine propolis, cunoscuta ca antibioticul natural din miere. Propolisul este o substanta cu proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice.
Mierea cu propolis poate fi folosita cu succes in tratarea infectiilor cu virusi, printre care si streptococul auriu si E.coli.

3. Stimuleaza metabolismul si digestia

Mierea de albine naturala nu irita mucoasa digestive si influenteaza benefic flora intestinala. Ea favorizeaza tranzitul intestinal, ajutand la eliminarea prompta a toxinelor din organism.

4. Ajuta la mentinerea echilibrului endocrin

Datorita vitaminelor si mineralelor din ea, mierea contribuie la reglarea activitatii principalelor glande din corp producatoare de hormoni.

5. Cel mai sanatos indulcitor natural

Mierea este un indulcitor natural si sanatos, care nu are efectele nocive ale zaharului. Mierea de salcam este recomandata pentru indulcirea bauturilor deoarece nu schimba gustul acestora. O puteti comanda de aici.

6. Trateaza ulcerul

Mierea de albine neprocesata ajuta digestia si stimuleaza dezvoltarea de bacterii benefice. Contine probiotice, bifido bacterii si lactobacili care previn deranjamentele stomacale. Consumul zilnic de miere neprocesata previne ulcerele gastrice.

7. Are proprietati antiinflamatorii

Proprietatile antiinflamatorii pe care le are mierea sunt utile si in tratamentele cosmetice, calmand iritatiile pielii. Este utila in tratamentul psoriazisului, al eczemelor sau al dermatitelor seboreice ale scalpului.

8. Mentine sanatatea femeilor gravide si a sugarilor

Consumul de miere de albine asigura femeilor gravide si fatului sanatatea fizica si psihica, iar sugarilor si copiilor de orice varsta, o mai buna rezistenta in fata bolilor. Pentru sugari se foloseste ca indulcitor adaugat in lapte sau ceaiuri, administrandu-se in doze ce pornesc de la un varf de lingurita, iar apoi crescute pe parcurs ce copilul creste.

9. Previne aparitia cancerului

Mierea contine flavonoide care reduc riscul aparitiei cancerului. Efectele sale nu au fost inca dovedite in mod clinic asupra tuturor tipurilor de cancer.

10. Intarzie imbatranirea

Consumata zilnic alaturi de legume si fructe crude, mierea de albine va stimula activitatea organismului si va intarzia imbatranirea acestuia.